Nyhetsbrev Mars 2010

Nyhetsbrev Mars 2010

Den 22-24 juli 2010 arrangerar Föreningen Vidga för sjätte året i rad festivalen
DaFlo - Be Brave (en liten ändring i namnet från Bravefest till Be Brave för att vi tycker det låter bättre)


Först vill vi börja med att säga att vi är otroligt glada och stolta över att så många uppskattar DaFlo. Namnet DaFlo har stärkts tack vare att alla ni som har deltagit är så bra på att sprida festivalens rykte och pratar så gott om den! Det gör det verkligen värt att fortsätta!

 

Sen lite fakta om Vidgas ekonomi:
År 2007 gav DaFlo vår förening Vidga en stor förlust, vi har sen dess jobbat hårt för att få föreningen på rätt köl igen. DaFlo 2009 var ett år som ekonomiskt set gick runt. Vi har lyckats betala tillbaka en stor del av pengarna och om DaFlo 2010 går lika bra som 2009, har vi utsikt till att bli skuldfria redan i år och det känns riktigt bra!

Just nu är det aktivitet bakom kulisserna fast det inte syns. Vi håller på med olika saker som ska underlätta inför årets DaFlo. Bokningssystemet genomgår ändringar och förbättringar som måste provas på kors och tvärs innan vi kan ta emot era bokningar, men lugn det kommer ut snart!

Som de flesta säkert vet är Vidgas syfte att skapa projekt för barns rätt till lek. Det är tanken att DaFlo ska vara ett sätt att dra in pengar till dessa projekt. Vi har inte lyckats med detta än men vi tror ändå på att vår fina festival på sikt kommer att göra det!
Oavsett hur DaFlo går ska Vidga fortfarande göra projekt for barn. Därför har vi skrivit en projektplan till ett nytt projekt som vi kallar SMIL (Samarbete, Målmedvetenhet, Inspiration, Lycka). Det går ut på att ge något värdefullt till flyktingbarn i Sverige och just nu håller vi på att söka pengar för att kunna genomföra detta projekt, förhoppningsvis till vintern 2010/våren 2011.

Bokningar av instruktörer och bands till DaFlo pågår för fullt. Vi är alla entusiastiska arrangörer med många olika och bra förslag, så det är ett pussel som när det väl blir klart kommer att bli hur bra som helst! Vi ser fram emot att presentera programmet för DaFlo 2010!


Vi vill även passa på att tacka Tomas Blideman för den snygga kortfilm han har gjort om DaFlo. Vi tycker att den på ett väldigt fint sätt beskriver den känsla som tack vare alla trevliga deltagare finns på festivalen! Till er som har missat den, se den!

 

Detta var lite info om Vidga och DaFlo. Har ni frågor eller undrar över något så kontakta oss gärna antingen via vår hemsida eller mejla till daflo@walstedt.se

Glad påsk önskar
Signe / Föreningen Vidga