Sarajevo Circus project 2007

Sarajevo Circus project 2007

Längtan efter att göra en ny resa i Vidgas namn och att sprida glädje, självförtroende och förundran genom cirkus fick oss att gå från tanke till handling under hösten 2006 och starta ett nytt projekt.

P.g.a. kontakter i Bosnien, tidigare besök i landet och personliga relationer så blev målet för vårt projekt denna gång Sarajevo.
Projektet fick namnet Sarajevo Cirkus Projekt och vi gjorde vår första resa till Bosnien i maj 07. 

Under två veckor i Sarajevo höll vi, Simon Eriksson, Hannes Winbäck, Alaya Vindelman och Britta Wålstedt, cirkuskurser på en skola för funktionshindrade barn. Varje dag under vår vistelse jobbade vi med tre grupper i olika åldrar som fick leka och öva akrobatik, parakrobatik, jonglering och diverse andra konster. Sista dagen under vistelsen hade grupperna uppvisning inför personal och elever på skolan som både grät och skrattade! 

Under sommaren 2007 tog vår grupp nya former och består i dagsläget av Alaya Vindelman, Britta Wålstedt, Matti Nilsson, Signe Veinholt, Hannes Dalhrot och Anton Ingvarsson. Vi har tagit oss namnet Cirkus Rabalder och har tillsammans skapat en fyrtio minuters fartfylld föreställning. I slutet av juli 2007 bilade vi tillbaka ner till Sarajevo. På vår färd förgylldes gatulivet med våra konster och väl nere spelade vi på sos-barnbyar, barnen fick glädjas av cirkusens magi och underhållning! Vihar sedan dess spelat på många spännande ställen, förutom SOS-barnbyar i Sarajevo, har vi spelat i 15 minusgrader på en gårdsplan, inför glada turister och arga poliser i Prag på många gator och torg, fester och festivaler, skolturnéer och andra kulturevenemang runtom i Sverige och Europa. Sammanlagt har vi spelat ca 130 föreställningar sedan vi bildades.  

 

Klicka här för att se bilder från Sarajevo Circus Project